Vi använder cookies på vår webbplats för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor.
Bli stödperson
Som stödperson till en student med funktionsnedsättning har du en mycket viktig roll. En stödperson kan arbeta som anteckningsstöd, mentor, ledsagare eller skrivstöd. Du stödjer en student att lyckas bättre med sina studier, samtidigt som du lär dig mycket själv.
Beroende på vilka svårigheter medstudenten har anpassas din roll som mentor. Ofta handlar det om att hjälpa till med planering och struktur av studierna, genomgång av uppgifter och diskussion om vad som förväntas av studenten i sina studier. Stödet är vanligtvis en till två timmar per vecka.
Att vara mentor
https://youtube.com/embed/X4XBAFZAF6o?enablejsapi=1&rel=0&showinfo=1&controls=1
Så ansöker du
Om du vill bli mentor Det finns två sätt att ansöka om att bli mentor, via mejl eller formulär. Du kan skicka ett mejl och berätta om dig själv och varför du skulle vilja arbeta som mentor. Du behöver även bifoga ett enklare CV och kopia på pass eller personbevis. Mentorsamordnaren kommer sedan att kontakta dig för ett möte. Ange gärna om du kan tänka dig att vara anteckningsstöd, ledsagare eller skrivstöd också. Mentorsamordnare kan berätta mer om dessa uppdrag vid mötet.
Ansök genom att mejla till mentorsamordnare@mau.se.
Du kan också lämna en intresseanmälan genom att fylla i ett formulär. Mentorsamordnare kontaktar dig när hen har tagit del av uppgifterna.
Ditt arbete lönar sig
Du får lön för ditt arbete som stödperson. Förutom att du lär dig mycket själv, är det också en merit för framtiden. Förnärvarande är lönen 50 kronor i timmen för anteckningsstöd och 130 kronor i timmen för mentorsuppdrag eller liknande uppdrag.
1. Anmäl konto för löneutbetalning
Universitetets löner betalas ut via Danske Bank. Är du ny löntagare måste du först registrera dig hos Danske bank.
Så anmäler du konto för löneutbetalning
Lönen betalas ut via Danske Bank. När du börjar din anställning måste du själv anmäla vilket konto du vill att lönen ska betalas in på. Detsamma gäller om du byter bank och vill få lönen utbetald till ett annat konto. Att anmäla kontouppgifter hos Danske Bank innebär inte att du blir kund hos dem.
Även om du registrerat kontouppgifter i Danske Bank för en annan arbetsgivare, behöver du göra det igen för Malmö universitet.
Om du inte har anmält kontouppgifter eller om det är något fel i de anmälda uppgifterna kommer din lön att komma på en avi. Om du inte har möjlighet att lösa in den tar det cirka 45 dagar att få pengarna i retur och först därefter går det att göra en ny utbetalning.
Anmäl lönekonto med e-legitimation
- Klicka på ”Logga in”. Du skickas då vidare till en inloggningssida.
- Innan du loggar in måste du registrera dig som ny betalningsmottagare hos Danske bank: klicka på "Registrera dig här" längst ner på sidan.
- Fyll i uppgifterna och ange Malmö universitets kundnummer 79174.
- Klicka sedan på "skicka" och därefter kan du logga in. (Får du meddelandet, ”följande fel har uppstått: Du är redan registrerad hos angiven arbetsgivare”, kan du gå vidare och logga in direkt).
- Välj inloggningssätt, fyll i ditt personnummer (12 siffror i formatet ÅÅÅÅMMDDNNNN) och klicka på ”Fortsätt”. Du legitimerar dig mot Visma Enterprise AB.
- När du är inloggad klickar du på "Min profil". Välj sedan ”Lägg till kontouppgift” under rubriken ”Kontouppgifter”. Skriv in ditt clearingnummer och kontonummer och klicka på ”Spara”.
- När kontot är sparat ser du det under rubriken ”Kontouppgifter” i din profil.
Redan kund hos Danske Bank
Även om du är kund hos Danske Bank, behöver du registrera Malmö universitet som ny arbetsgivare. Tillvägagångsättet är detsamma som vid ny löntagare. Se information under rubriken ”Anmäla lönekonto med e-legitimation”.
Om du saknar e-legitimation
Kontakta din löneadministratör för mer information.
2. Registrera dig som timanställd
Du registrerar dig som timanställd genom att fylla i en registreringsblankett.
Registrera dig som timanställd
3. Rapportera dina timmar
Dina arbetstimmar rapporteras i lönesystemet. Om du är mentor skapar du en rapport per student, och anger i rutan för fritext vilken student rapporten avser. Är du anteckningsstöd och antecknar åt flera studenter räcker det att skapa en rapport. Du loggar in med ditt dator-id och lösenord. Undantag sker under semesterperioder då allt som rapporteras efter 15 juni utbetalas i september månad.
Logga in i lönesystemet Primula
Inloggning från universitetets lokaler eller om du använder FortiClient (VPN)
Inloggning hemifrån eller från annan plats utanför universitetet
Workshop
Workshop för mentorer - Träffa andra mentorer, både nya och gamla
Vårens sista workshop kommer vara en möjlighet att få utbyta erfarenheter från mentorsuppdragen samt diskutera case. Ta gärna med egna case som du vill lyfta och diskutera. Du får ersättning när du deltar.
Workshopen kommer vara via zoom onsdagen 31 maj klockan 18-19