Varmt välkommen som student vid Malmö universitet! Följ stegen i checklistan så att du inte missar något viktigt inför studiestarten. Här hittar du också praktisk information för dig som är ny. I välkomstmejlen får du veta mer om vad som gäller för just din utbildning.

Det här behöver du göra innan terminen startar

1. Läsa välkomstmejlen

Malmö universitet skickar välkomstmejl till alla antagna studenter. Mejlen innehåller information om just din utbildning, så läs dem noga. Välkomstmejlen skickas till den mejladress du har registrerat hos Antagning.se. Ibland hamnar mejl i en annan inbox (skräpposten eller under kampanjfliken), så titta även där.

2. Beställ och uppgradera din datoridentitet

Steg 1: Beställ din datoridentitet

Med din datoridentitet (studentkonto) får du tillgång till Ladok för studenter, där du kan registrera dig på dina kurser och se dina studieresultat. Datoridentiteten använder du under hela din studietid, bland annat för att logga in på lärplattformen Canvas och universitetets datorer.

Beställ din datoridentitet via idService

Steg 2: Uppgradera din datoridentitet

När du har beställt din datoridentitet behöver du uppgradera tillitsnivån på din datoridentitet för att kunna logga in och webbregistrera dig i Ladok för studenter.

Uppgradera din datoridentitet (manual)

Om du redan har en datoridentitet

Om du redan har en datoridentitet från Malmö universitet så kan du inte beställa en ny. Däremot behöver du uppgradera din datoridentitet för att få åtkomst till Ladok för studenter.

Behöver du hjälp?

Vänd dig till IT-supporten om det är något som du undrar över eller behöver hjälp med vid beställning eller uppgradering av din datoridentitet.

IT-support för studenter

3. Registrera dig på din utbildning

För att behålla din plats måste du registrera dig på din utbildning i tid. I välkomstmejlet från din fakultet/institution hittar du information om registreringsperioden för din utbildning. Du hittar även denna information i Ladok för studenter.

Du behöver vara registrerad för att få delta i utbildningen och för att söka studiemedel.

Så här registrerar du dig

  • För de flesta utbildningar, även distansutbildningar, kan du webbregistrera dig via Ladok för studenter.
  • Du måste beställa och uppgradera din datoridentitet (studentkonto) innan du kan webbregistrera dig.
  • Välj knappen "Inloggning via ditt lärosäte" när du registrerar dig via Ladok för studenter. Kurser du har registrerat dig på syns på startsidan under fliken ”Aktuella kurser".
  • Du som är antagen till en utbildning där webbregistrering inte tillämpas hittar information om när och hur registrering sker i välkomstmejlet från din fakultet/institution.

Registrera dig via Ladok för studenter (normalt en vecka innan terminsstart)

Du som är antagen med villkor

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, kontakta istället studieadministrationen på din fakultet. Du kan se vilken fakultet din utbildning tillhör i välkomstmejlet som kommer från din fakultet/institution.

4. Kolla upp när din utbildning börjar

Tid och information om uppropet/introduktionsmötet på din utbildning hittar du i välkomstmejlet från din fakultet/institution.

Välkomstmejlen skickas till den mejladress du har registrerat hos Antagning.se. Ibland hamnar mejl i en annan inbox (skräpposten eller under kampanjfliken), så titta även där.

Sök studiemedel

Du kan söka studiemedel från CSN. Studiemedel består av två delar – ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Sök gärna studiemedel för hela läsåret om du ska läsa flera terminer.

Bidrag och lån på CSN:s webbplats

Hitta i våra lokaler och kontakta oss

Hitta rätt föreläsnings- eller datorsal

Studera på biblioteket

Öppettider

De flesta av universitetets byggnader är öppna på dagtid. Som student får du tillgång till flera av universitetets lokaler med multikort och kod.

Kontakta studieadministrationen

Studieadministrationen hjälper dig med det praktiska under studietiden. Beroende på vilken utbildning du är antagen till ska du vända dig till olika studieadministratörer.

Kontakta studieadministrationen

Tjuvkik: Inspelade delar att titta på hemma

Ta del av filmer med studenttips och inspelade föreläsningar om till exempel studieteknik och vad det innebär att läsa på universitet.

Studenttips och inspelade föreläsningar

Terminstider

  • Vårterminen 2024: 15 januari–2 juni
  • Höstterminen 2024: 2 september–19 januari
  • Vårterminen 2025: 20 januari–8 juni

En del utbildningar kan starta några dagar tidigare eller senare än de ordinarie terminstiderna vid Malmö universitet. Titta därför alltid i schemat vilka datum för termin som gäller för just din utbildning.