Varmt välkommen som student vid Malmö universitet! Följ stegen i checklistan så att du inte missar något viktigt inför studiestarten. Här hittar du också praktisk information för dig som är ny. I välkomstmejlen får du veta mer om vad som gäller för just din utbildning.

Det här behöver du göra innan terminen startar

1. Läsa välkomstmejlen

Malmö universitet skickar välkomstmejl till alla antagna studenter. Mejlen innehåller information om just din utbildning, så läs dem noga. Välkomstmejlen skickas till den mejladress du har registrerat hos Antagning.se. Ibland hamnar mejl i en annan inbox (skräpposten eller under kampanjfliken), så titta även där.

Om du inte fått information om vad som gäller för studiestarten för din utbildning när starten närmar sig, så kontakta studieadministrationen. Beroende på vilken utbildning du är antagen till ska du vända dig till olika studieadministratörer. 

Hitta din fakultets studieadministration

2. Beställa din datoridentitet

Med din datoridentitet (studentkonto) får du tillgång till bland annat Ladok för studenter, där du kan registrera dig på dina kurser och se dina studieresultat. Datoridentiteten använder du under hela din studietid för att logga in på olika webbverktyg, lärplattformen Canvas och universitetets datorer.

Du behöver din datoridentitet för att få tillgång till det trådlösa nätverket Eduroam och för att beställa ett multikort. Multikortet behövs för att komma in i lokaler, låna böcker på biblioteket och kopiera eller skriva ut.

Du som börjar höstterminen 2023 kan tidigast beställa din datoridentitet den 28 juli.

Vänd dig till IT-supporten om det är något som du undrar över eller behöver hjälp med vid beställning av din datoridentitet.

Beställ datoridentitet

IT-support för studenter

3. Registrera dig på din utbildning

För att behålla din plats måste du registrera dig på din utbildning i tid. I välkomstmejlet från din fakultet/institution hittar du information om registreringsperioden för din utbildning. Du hittar även denna information i Ladok för studenter.

Du behöver vara registrerad för att få delta i utbildningen, för att dina lärare ska kunna rapportera in dina studieresultat och för att du ska få ut dina studiemedel.

Hur du registrerar dig

För de flesta utbildningar, även distansutbildningar, kan du registrera dig online via Ladok för studenter (webbregistrering). Du måste hämta ut din datoridentitet (studentkonto) innan du kan webbregistrera dig. Kurser du har registrerat dig på syns på startsidan av Ladok för studenter under fliken ”Aktuella kurser".

Välj knappen "Inloggning via ditt lärosäte" när du registrerar dig via Ladok för studenter.

Registrera dig via Ladok för studenter (normalt en vecka innan terminsstart)

Du som är antagen till en utbildning där webbregistrering inte tillämpas hittar information om när och hur registrering sker i välkomstmejlet från din fakultet/institution.

Registrering via studieadministrationen

Om du är antagen med villkor kan du inte webbregistrera dig, kontakta istället studieadministrationen på din fakultet. Du kan se vilken fakultet din utbildning tillhör i välkomstmejlet som kommer från din fakultet/institution.

4. Kolla upp när din utbildning börjar

Tid och information om uppropet och introduktionsmöte på din utbildning hittar du i välkomstmejlet från din fakultet/institution.

Välkomstmejlen skickas till den mejladress du har registrerat hos Antagning.se. Ibland hamnar mejl i en annan inbox (skräpposten eller under kampanjfliken), så titta även där.

Sök studiemedel

Du kan söka studiemedel från CSN. Studiemedel består av två delar – ett bidrag som du får, och ett lån som du måste betala tillbaka. Sök gärna studiemedel för hela läsåret om du ska läsa flera terminer.

Bidrag och lån på CSN:s webbplats

Hitta i våra lokaler och kontakta oss

Hitta rätt föreläsnings- eller datorsal

Studera på biblioteket

Öppettider

De flesta av universitetets byggnader är öppna på dagtid. Som student får du tillgång till flera av universitetets lokaler med multikort och kod.

Kontakta studieadministrationen

Studieadministrationen hjälper dig med det praktiska under studietiden. Beroende på vilken utbildning du är antagen till ska du vända dig till olika studieadministratörer.

Kontakta studieadministrationen

Tjuvkik – kika in innan du börjar

Få en mjukare start på studierna och bekanta dig med universitetet redan innan terminen startar. Under Tjuvkik får du titta in i de lokaler du ska studera i och träffa personal, studentkårerna och andra studenter. Mer information om programmet kommer.