Är du intresserad av innovation eller har du en idé som du vill förverkliga? Här får du veta vilken hjälp du kan få av innovationsmiljön Storm och Drivhuset Malmö. Du kan också få stöd av våra innovationsrådgivare på Mau innovation. Leapfrogs-stipendiet och Sten K Johnsons stipendier finns att söka för dig som vill prova din idé.

Har du en idé som du vill utveckla?

Entreprenörskap är ett begrepp som innefattar många saker. Det kan vara allt ifrån att starta ett företag till en generell inställning om handlingskraft. Ibland likställs denna handlingskraft med kreativitet, att se möjligheter där ingen annan sett dem förut, eller att förbättra något som helt enkelt behöver förbättras för att tiderna förändrats.

På Malmö universitet kan du få stöd i konkreta processer kring:

  • Idéutveckling
  • Finansiering och stipendier
  • Samarbetspartners
  • Prototyping och pretotyping
  • Hur du skyddar din idé

Nyfikenhet är första steget

Du behöver inte ha en idé för att få stöd kring innovation och entreprenörskap på Malmö universitet. Stödet riktar sig även till dig som är nyfiken på entreprenörskap och innovativa projekt eller till dig som undrar vilka program och kurser på Malmö universitet som erbjuder moment i innovations- eller entreprenörskap.

Hur skyddar du din idé?

Vad är egentligen ett patent? Hur får man ett sådant och vad betyder alla symboler som används? Frågorna kring immateriella tillgångar, skydd och rättigheter är många. Vissa idéer bör du hålla hemliga, andra bör du dela med andra för att utveckla och förfina.

Kontakta Joa Falke för stöd

Stipendium från Sten K Johnsons stiftelse

Ansök om Sten K Johnsons stipendier inom entreprenörskap. Sten K Johnsons stiftelse delas ut stipendier till projekt i tidiga faser och projekt som är gränsöverskridande, det vill säga omfattar flera olika discipliner.

Stipendiet kan sökas för konkreta, noggrant definierade projekt med specificerad och tydlig projektplan, ett konkret formulerat mål, tidplan och budget. Storleken på stipendierna är från cirka 15 000 kronor till maximalt 300 000 kronor. Sökande ska bo och/eller vara verksam i Skåne.

Mer om stipendiet och ansökan