Eduroam är universitetets trådlösa nätverk. Få information om vad som krävs för att skapa ett konto till dina olika enheter och kunna ansluta till wifi.

Att ansluta till nätverket första gången

För att ansluta till Eduroam behöver du först skapa ett WiFi-konto i IDService:

 1. Börja med att logga in på ids.mau.se med din datoridentitet.
 2. Klicka på “Eduroam/WiFi” i menyn.
 3. Under “Skapa nytt konto” namnger du kontot, till ex “Dator” eller “iPhone”, och klickar sedan på “Skapa”.
 4. Du hittar sedan ditt nyskapade WiFi-konto under “Nuvarande konton”. Kontots användarnamn är formaterad som en e-postadress. För att se lösenordet behöver du klicka på ögonsymbolen till höger i lösenords-fältet.
 5. För att ansluta till WiFi, välj “Eduroam” i nätverksinställningarna på din enhet, och skriv in de nya anslutningsuppgifterna (användarnamn och lösenord) när det efterfrågas. Klicka sen på koppla till/spara, så ansluts din enhet automatiskt framöver.


Logga in på IDService

Ett konto per enhet


Av säkerhetsskäl rekommenderas du att ha ett WiFi-konto per enhet du ska ansluta, exempelvis ett för din laptop och ett annat för din smartphone. Då kan du lätt spärra kontot om du skulle bli av med enheten. Detta gör du enkelt i IDService.

Du kan ha max 5 aktiva WiFi-konton samtidigt.

Problem med anslutningen till nätverket

I Serviceportalen hittar du guider för hur du kopplar upp dig på Eduroam med just din enhet, men även felsökningstips när du upplever problem. Du kan också prova att ladda ner och köra Eduroam Installer om du har problem att ansluta.

Speciellt för Android-enheter och Chromebooks

När du kopplar upp dig på Eduroam med en Android-telefon/tablet eller en Chromebook, behöver du se till att nätverksinställningarna är angivet enligt följande:

 • Netword/SSID: Eduroam
 • Security: WPA2 Enterprise/802.1xEAP
 • Encryption/EAP: PEAP
 • EAP Phase 2 authentication: MSCHAPv2
 • CA certificate: WS0016.ad.mah.se

Wi-Fi för gäster

MAUGUEST är universitetets trådlösa nätverk för gäster. Inloggning sker via Facebook, Twitter, Google eller med sms. Anslutningen varar i 12 timmar och kräver inloggning igen när tiden är slut.

 1. Välj att ansluta till det trådlösa nätet MAUGUEST.
 2. Skriv in säkerhetsnyckeln: malmouniversity
 3. Öppna en webbläsare.
 4. Läs igenom och godkänn ”Användarens rättigheter och skyldigheter”.
 5. Välj hur du ska logga in genom att klicka på ikonen för Facebook, Google eller Twitter. Du kan även logga in med sms genom att välja SELF SERVICE i menyn.