Eduroam är universitetets trådlösa nätverk. Få information om vad som krävs för att skapa ett konto till dina olika enheter och kunna ansluta till wifi.

Att ansluta till nätverket första gången 

För att ansluta till Eduroam skapar du ett wifi-konto i IDService. Av säkerhetsskäl rekommenderas du att ha ett konto per enhet du ska ansluta, ett för din laptop och ett för exempelvis din smartphone. Då kan du lätt spärra det kontot om du skulle tappa/bli av med enheten.

 1. Börja med att logga in på idservice.mau.se. Första gången du loggar in måste du godkänna användaravtalet.
 2. Klicka på Eduroam konto i menyn.
 3. Följ stegen för att skapa ett nytt Eduroam konto till din enhet. Tänk på att välja rätt typ av enhet om du skapar ett till konto. Du behöver inte komma ihåg dessa uppgifter, eftersom du enkelt kommer åt dem från IDService. 
 4. Skriv in de nya anslutningsuppgifterna (användarnamn och lösenord) i din enhet och spara, så ansluts du automatiskt framöver. 

Ett konto per enhet

Du kan ha 5 aktiva eduroam konton samtidigt. Om du skulle bli av med en enhet måste du spärra det Eduroam kontot som enheten var ansluten med. Detta gör du enkelt i IDService.

Problem med anslutningen till nätverket

Om du har problem med anslutningen till Eduroam prova att ladda ner Eduroam Installer. 

Eduroam Installer 

Uppdatera nätverksinställningarna

Om du redan har Eduroam inlagt på din enhet måste du ta bort de gamla inställningarna för att kunna lägga till nya. Detta gör du enkelt genom att klicka på Eduroam nätet och välja "Glöm det här nätverket". 

Eduroam nätverksinställningar för Chromebook/Android

 • Netword/SSID: Eduroam
 • Security: WPA2 Enterprise/802.1xEAP
 • Encryption/EAP: PEAP
 • EAP Phase 2 authentication: MSCHAPv2.
 • CA certificate WS0016.ad.mah.se

Wi-Fi för gäster – MAUGUEST

MAUGUEST är universitets trådlösa nät för gäster. Inloggning sker med Facebook/Twitter/Google eller via SMS. Anslutningen varar i 12 timmar och kräver inloggning igen när tiden är slut.

 1. Välj att ansluta till det trådlösa nätet MAUGUEST.
 2. Skriv in säkerhetsnyckeln: malmouniversity.
 3. Öppna en webbläsare.
 4. Läs igenom och godkänn ”Användarens rättigheter och skyldigheter”.
 5. Välj hur du ska logga in genom att klicka påikonen för Facebook, Google eller Twitter. Eller välj SELF SERVICE i menyn till vänster för sms-inloggning.