Få hjälp med att kartlägga dina kompetenser och hur du kan marknadsföra dig själv. Eller behöver du tips på olika strategier för hur du hittar, söker och kontaktar företag och organisationer som passar dig och din karriär? Karriärservice kan hjälpa dig att vässa dina verktyg när du söker jobb eller hitta vägen till ditt eget företag. Via jobbportalen Future Finder hittar du lediga tjänster och praktikplatser.

Vi går igenom frågor rörande kompetensinventering, CV och personligt brev, nätverkande och förberedelser inför jobbintervju. För dig som är intresserad av att starta eget, rekommenderar vi att du besöker Drivhusets webbplats.

Aktuellt

Karriärkurs och events

Under hela terminen har du möjlighet att delta i presentationer och evenemang där du får tips om hur du hittar ditt drömjobb eller blir egenföretagare. För att möta dina behov, försöker vi erbjuda dessa fysiskt på plats alternativt virtuellt via Zoom eller Teams.

Utöver detta erbjuder vi individuella karriärrelaterade samtal, men innan ett sådant bokas uppmuntrar vi dig till att genomföra vår karriärkurs i Canvas och att du tar del av våra presentationer på svenska eller engelska.

Alla presentationer är gratis, du behöver bara skapa ett konto hos Future Finder, Malmö universitets karriärportal.

Vill du boka ett karriärrelaterat individuellt samtal gör du även detta genom Future Finder. Skulle det vara så att ingen av de tillgängliga tiderna passar dig så är du välkommen att höra av dig till oss på career@mau.se.

Fem tips för att komma vidare i karriären

  1. Gör en ordentlig kompetensinventering av dig själv, dina kunskaper och erfarenheter.
  2. Skapa vinnande ansökningshandlingar. Att rikta dina ansökningshandlingar mot det du söker tar tid, påbörja därför detta arbete i så god tid som möjligt.
  3. Skapa en attraktiv LinkedIn-profil. Bygg ditt professionella nätverk och skapa möjligheter för framtiden. Rekryterare använder LinkedIn för att leta efter framtida medarbetare och många jobb förmedlas idag via nätverk, så missa inte denna möjlighet.
  4. Gå Karriärservice kurs i Canvas: Karriärkurs – starta din karriär
  5. Delta i Karriärservice workshops som du hittar på Future Finder

Möjliga karriärvägar

Under din studietid kan det uppstå frågor om vilka jobb som kan passa dig efter avslutade studier. På universitetets webbplats finns alla program listade. På programsidan kan du hitta exempel på vilka möjliga yrken och karriärvägar som kan finnas för just din utbildning.

Genom att reflektera över de kurser du läst och den kunskap du fått med dig kan du lättare marknadsföra dig själv och din kompetens till arbetsgivare och kunder.

  1.  Gå till edu.mau.se
  2. Sök på ditt program
  3. Gå till rubriken "Om utbildningen"

Exempel från programmet Fastighetsföretagande

Peer support-nätverk

Malmö universitet erbjuder nu studenter karriärstöd via ett Peer support-nätverk på engelska.

Mer om Peer Support-nätverket

Kontakta Karriärservice

Om du fortfarande har frågor eller funderingar efter att ha gått igenom den karriärsupport som vi erbjuder via vår karriärkurs och workshops – hör av dig till career@mau.se.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt ber vi dig beskriva lite mer ingående vad det är du önskar hjälp med.