Få hjälp med att kartlägga dina kompetenser och hur du kan marknadsföra dig själv. Eller behöver du tips på olika strategier för hur du hittar, söker och kontaktar företag och organisationer som passar dig och din karriär? Karriärservice kan hjälpa dig att vässa dina verktyg när du söker jobb eller hitta vägen till ditt eget företag. Via jobbportalen Future Finder hittar du lediga tjänster och praktikplatser.

Vi går igenom frågor rörande kompetensinventering, CV och personligt brev, nätverkande och förberedelser inför jobbintervju. För dig som är intresserad av att starta eget, rekommenderar vi att du besöker Drivhusets webbplats.

Karriärkurs, events och workshops

Under hela terminen har du möjlighet att delta i karriärworkshops och evenemang där du lär dig knepen och lägger grunden för att hitta ditt drömjobb eller anledningen till att varför just du ska bli egenföretagare. Dessa hålls på plats eller virtuellt (via Zoom eller Teams). För att hålla dig uppdaterad, logga in på Malmö universitets karriärportal Future Finder.

Vi erbjuder även individuella karriärrelaterat samtal, men innan ett sådant bokas uppmuntrar vi dig att genomföra vår karriärkurs och att du tar del av våra workshops;

 • Kompetensinventering
 • CV och personligt brev
 • Nätverkande
 • Förberedelser inför jobbintervjun

Vår digitala Karriärkurs, som finns på svenska och engelska, hittar du på Canvas.

Alla datum för våra workshops på svenska och engelska finns på karriärportalen Future Finder. Där kan du också hitta och boka plats till våra andra karriärrelaterade events för studenter.

För bästa hjälp, rekommenderar vi att du genomför eller deltar i vår workshop gällande kompetensinventering först.

Alumni hänvisar vi till Guides på Future Finder.

Karriärfestival med studentjobbsmässa

Karriärfestivalen är två veckor av spännande och matnyttiga aktiviteter för dig som är student. Alla evenemang är gratis och avslutas med en studentjobbsmässa. Mer information om Karriärfestivalen 2023 kommer att publiceras här när det börjar närma sig.

Fem tips för att komma vidare i karriären

 1. Gör en ordentlig kompetensinventering av dig själv, dina kunskaper och erfarenheter.
 2. Skapa vinnande ansökningshandlingar. Att rikta dina ansökningshandlingar mot det du söker tar tid, påbörja därför detta arbete i så god tid som möjligt.
 3. Skapa en attraktiv LinkedIn-profil. Bygg ditt professionella nätverk och skapa möjligheter för framtiden. Rekryterare använder LinkedIn för att leta efter framtida medarbetare och många jobb förmedlas idag via nätverk, så missa inte denna möjlighet.
 4. Gå Karriärservice kurs i Canvas: Karriärkurs – starta din karriär
 5. Delta i Karriärservice workshops som du hittar på Future Finder

Möjliga karriärvägar

Under din studietid kan det uppstå frågor om vilka jobb som kan passa dig efter avslutade studier. På universitetets webbplats finns alla program listade. På programsidan kan du hitta exempel på vilka möjliga yrken och karriärvägar som kan finnas för just din utbildning.

Genom att reflektera över de kurser du läst och den kunskap du fått med dig kan du lättare marknadsföra dig själv och din kompetens till arbetsgivare och kunder.

 1.  Gå till edu.mau.se
 2. Sök på ditt program
 3. Gå till rubriken "Om utbildningen"

Exempel från programmet Fastighetsföretagande

Kontakta Karriärservice

Om du fortfarande har frågor eller funderingar efter att ha gått igenom den karriärsupport som vi erbjuder via vår karriärkurs och workshops – hör av dig till career@mau.se.

För att kunna hjälpa dig på bästa sätt ber vi dig beskriva lite mer ingående vad det är du önskar hjälp med.