Buddyprogrammet ger dig som är student chans att komma i kontakt med nya internationella studenter på Malmö universitet. Hitta information om uppdraget och hur du anmäler dig.

Vi söker dig som vill träffa människor från hela världen, få vänner för livet, utveckla dina språkkunskaper och lära dig mer om olika kulturer. Genom Buddyprogrammet får du också en värdefull erfarenhet som förbereder dig för den internationella arbetsmarknaden.

Detta är buddyprogrammet

Som buddy kommer du att vara en av de första kontakterna för våra nya internationella studenter. När du deltar i programmet kommer du att vara med i en grupp som består av andra studenter med erfarenhet av att studera i Malmö, "buddies" som du själv, och nya internationella studenter. Ni buddies hjälps åt att hitta på roliga aktiviteter tillsammans.

De 800 internationella studenter som kommer till Malmö årligen representerar omkring 85 länder. Förutom att du själv kan lära dig saker – och framför allt, ha kul – så är du som buddy även en viktig del i välkomnandet av studenterna och i flera fall deras första koppling till det sociala livet utanför universitetets väggar.

Vad krävs för att bli buddy?

Vi söker dig som är student och som vill vara buddy under minst en termin. Du kan söka till programmet oavsett vad du pluggar. Det är positivt om du redan har erfarenhet av att leva, bo och/eller studera i Sverige.

Vad innebär det att vara buddy?

  • Som buddy kommer du tillsammans med andra buddies att ha kontakt med en mindre grupp nya inkommande studenter. Buddies ansvarar för att samordna er buddygrupp, planera och delta i aktiviteter och stötta nya internationella studenter under hela terminen, med hjälp av universitetets International Office.
  • Att vara buddy för våra nya internationella studenter innebär att du finns där som en hjälpande hand för studenter som har lite eller ingen tidigare erfarenhet av livet i Malmö och Sverige. Det du ser som självklarheter kan vara ovärderlig kunskap för en ny student från en annan del av världen. Dela med dig av dina bästa tips och utbyt erfarenheter för att få ut så mycket som möjligt av tiden som buddy.
  • Aktiviteter kan vara allt från att handla tillsammans, ta en fika, eller göra en dagstur till Köpenhamn – passa på att vara kreativ och visa dina smultronställen!
  • Ni får fritt planera aktiviteter inom er buddygrupp eller göra större aktiviteter tillsammans med andra buddygrupper. International Office kommer också planera flera större aktiviteter för alla buddygrupper.

Buddyprogrammet ger dig meriter

  • När terminen är slut kommer du få ett intyg på din insats som buddy och vi hoppas givetvis att du har skaffat dig nya vänner och värdefulla erfarenheter för framtiden.
  • Buddyprogrammet kan leda till ett Certificate of International Merits.

International Office

International Office är ansvariga för Buddyprogrammet. Välkommen att kontakta oss om du har frågor eller funderingar!

buddyprogramme@mau.se