Extrajobba som studentambassadör eller digital ambassadör under din studietid.

Studentambassadör

Är du en social person som tycker om att träffa nya människor? Då kan arbetet som studentambassadör vara något för dig.

En studentambassadör fungerar som ansiktet utåt för Malmö universitet och representerar framför allt sin utbildning och universitetet. Arbetet är socialt och du kommer att lära känna studentambassadörer från olika program.

Varje år deltar Malmö universitet på utbildningsmässor runt om i landet för att marknadsföra våra utbildningar till bland annat gymnasieelever. Här har studentambassadören en viktig roll i att presentera sin egen men även hela universitetets utbildningar. Andra exempel på uppdrag kan vara välkomsteventet Tjuvkik, studiebesök och Öppet hus.

Praktisk information – studentambassadör

Anmälan

Anmäl ditt intresse genom att skicka in ditt CV samt ett mejl med en kort presentation Mejlet ska innehålla en tydlig motivering av varför du skulle passa som studentambassadör. Det ska också framgå vilken utbildning och termin du läser.

Du kan inte bli studentambassadör om du läser din sista termin på Malmö universitet. En annan förutsättning för att du ska kunna representera ditt utbildningsprogram, är att du klarar av dina studier. 

Utbildning 

För att få lov att arbeta som studentambassadör går du en introduktionsutbildning. Här går vi igenom vad som förväntas av dig. Du kommer att få information och kunskap så att du är redo för ditt uppdrag. Utbildningen är inte betald. 

Nästa utbildningstillfälle är lördagen den 2 mars 2024 från kl. 9.30 till 16.30. Välkommen med din intresseanmälan. Sista anmälningsdag för dig som vill gå vårens utbildning är den 8 februari. 

Ersättning

Arvodet är 140 kronor per timme på vardagar. 

Intyg

När du avslutar din utbildning och lämnar universitetet får du ett intyg som visat att du har haft uppdrag som studentambassadör. 

Digital ambassadör för universitetets Instagramkonto

Tycker du det är roligt att vara kreativ och skapa innehåll för sociala medier? Sök uppdraget digital ambassadör för @malmostudent.

Vad innebär uppdraget?

Som digital ambassadör är du ansiktet utåt för Malmö universitet under en tvåveckorsperiod. Med bild, film och text visar du upp hur det är att vara student på ditt program, på universitetet och i Malmö.

Ambassadörskapet sträcker sig över ett år. Du tar över kontot under två veckor i taget och kan ha kontot mer än en gång under din tid som digital ambassadör. Vi tar emot ansökningar i november inför kommande år.

Du använder din egen mobilkamera för att filma och fota. Du ska trivas både framför och bakom kameran.

Praktisk information – digital ambassadör

Anmälan

Anmäl ditt intresse genom att skicka ett mejl med en kort presentation, samt vilken utbildning och termin du läser. Vi tar inte emot ansökningar om du läser din sista termin.

Utbildning

För att kunna arbeta som digital ambassadör behöver du först delta i en introduktionsutbildning. Här går vi igenom vad som förväntas av dig som digital ambassadör, samt regler och förhållningssätt till Instagramkontot. Du får också möjlighet att berätta om du har något speciellt du vill visa upp på kontot, till exempel utlandsstudier, praktik eller andra engagemang. Utbildningen är inte betald.

Ersättning

Arvodet är 650 kr per vecka (130 kronor per timme).