Studenthälsan hjälper dig med frågor och bekymmer som rör din hälsa, ditt mående och dina studier. Kanske behöver du träffa en kurator, sjuksköterska eller folkhälsovetare? All kontakt med oss är kostnadsfri, sekretessbelagd och blir journalförd. Vi erbjuder också kurser, grupper, föreläsningar, podcast och mycket annat.

Kontakta oss

Boka eller omboka tid

Boka själv tid för stödsamtal, sjukvårdsrådgivning, stöd för hållbara levnadsvanor, STI-testning och samtal om sexuell hälsa samt självhjälpsprogram vid studiestress via vår bokningssida. Vi tar emot fysiska besök på Studentcentrum, men också samtal via telefon eller videosamtal. 

Logga in för att se dina tider, boka en ny tid eller avboka. Du kan även läsa eller skriva ett meddelande till din kontakt, till exempel om du vill omboka en tid. Har du en tid för videosamtal loggar du in och blir uppringd av din kontakt. Inloggning med Bank-ID eller sms-kod krävs. Om du får problem med bokningen kan du ringa eller skicka mejl till studenthalsan@mau.se

Logga in för att boka tid

Mer information till dig som bokat tid

 • Vid fysiska besök hittar du oss på Studentcentrum, Neptuniplan 7, Malmö. Vänd dig till receptionen på bottenplan.
 • Vid videosamtal loggar du in i Studenthälsans bokningssystem med ditt Bank-ID eller lösenord vid tiden för ditt samtal och väntar på att bli uppringd.

 • Videosamtal fungerar inte med webbläsaren Internet explorer, däremot fungerar: Google Crome, Firefox, Opera, Safari och Microsoft Edge.
 • Alla besök hos Studenthälsan är gratis.
 • All personal vid Studenthälsan har sekretess.
 • Alla kontakter med Studenthälsan journalförs.
 • Upplever du att väntetiden är för lång så hänvisas du till kontakt med din vårdcentral eller, i akuta fall, psykiatriska akutmottagningen på telefonnummer 040-33 80 00. 
 • Om du behöver avboka eller omboka ändrar du själv din tid på bokningssidan.

Drop in på Studentcentrum

 • Träffa en kurator på plats tisdag och torsdag kl. 11.30–12.30.
 • Träffa sjuksköterska på plats tisdag och torsdag kl. 11.30–12.30.

Telefonrådgivning 

 • Prata med kurator: telefontid måndag–torsdag kl. 10.00–11.00, tel. 040-665 71 70. 
 • Prata med sjuksköterska: telefontid tisdag kl. 9.00–10.00 och fredag kl. 10.00–11.00, tel. 040-665 71 70.  

Kontakta oss via mejl

Du kan mejla oss på studenthalsan@mau.se för allmänna frågor om vårt stöd eller vid problem med inloggning. Ange inte sekretesskyddad information i mejlet. Du kan inte boka tid genom att mejla oss.

Hantering av personuppgifter

För ditt besök vid Studenthälsan kommer Malmö universitet att samla in uppgifter om namn, personnummer, adress, telefonnummer och e-postadress. Journalföring och behandlingen av dessa uppgifter är en del av en rättslig förpliktelse i enlighet med Patientdatalagen.

Uppgifterna är nödvändiga för att kunna ge ett gott och säkert stöd och behandlas med sekretess och uppgifterna arkiveras i enlighet med svensk lag.

Du kan ta del av det som registrerats om dig genom att kontakta Studenthälsan på studenthalsan@mau.se. Synpunkter på behandlingen av personuppgifterna kan lämnas till universitetets dataskyddsombud på dataskyddsombud@mau.se. Klagomål som inte kan lösas med Malmö universitet kan lämnas till Integritetsskyddsmyndigheten.

Aktiviteter

Öppna föreläsningar

Öppna föreläsningar

Varje termin erbjuder vi öppna föreläsningar om vanliga teman som på olika sätt berör hälsa och studier. Mer information om vårterminens program kommer inom kort.

Kurser och grupper

Fixa studietiden – att få akademiska studier att funka

Välkommen till en grupp för dig som vill reflektera tillsammans med andra kring hur du får akademiska studier att funka. Vi kommer att träffas vid fyra tillfällen kring olika teman som bygger på varandra. Vid varje träff kommer vi att visa film som vi sedan pratar om tillsammans.

Datum, tider och plats

Tisdagar kl 15.30-17.00 på Orkanen, Nordenskiöldsgatan 10, i anslutning till Biblioteket.

7 mars – Att vara ny och introduktion till akademisk studieteknik
14 mars – Hur hjärnan och vårt minne fungerar
21 mars – Att läsa och anteckna på ett bra sätt
28 mars – Att hitta var och hur jag pluggar bäst

Information och anmälan

Gruppen leds av Birgitta Håkansson-Stenbacka, kurator, och Hanna Ljungberg, arbetsmiljöspecialist, vid Studenthälsan.

Deltagandet är kostnadsfritt. Gruppen har 12 platser och anmälan krävs och görs smidigast i formuläret nedan. Det är först till kvarn som gäller! Sista dag för anmälan är onsdag 1 mars 2023.

Vid frågor, kontakta Hanna Ljungberg, hanna.ljungberg@mau.se.

Anmäl dig

När känslorna ställer till det

Välkommen till en terapeutisk grupp för dig som upplever att känslorna är ett hinder.

På grund av olika erfarenheter i relationer kan vårt sätt att hantera känslor ställa till det för oss. Vi kan då behöva hjälp att förstå våra känslor och få syn på vilka behov de signalerar samt få hjälp att släppa invanda mönster.  

I denna affektfobiterapi (APT) utforskar vi tillsammans känslor och skapar förståelse för det som händer med oss i syfte att minska rädsla för känslor. På så sätt kan känslorna hjälpa oss i stället för att kännas som en belastning.

Gruppen träffas under tio tillfällen á 1,5 timme. Deltagande föregås av församtal.

Datum, tider och plats
Start onsdagen den 15 mars kl. 15:30-17:00. På Studentcentrum.
Övriga datum: 22/3, 29/3,12/4, 19/4, 26/4, 3/5, 10/5, 17/5 och 31/5.

Gruppterapeuter
Jessica Wastring, Studenthälsan
Ola Olefeldt, Studenthälsan

Information och anmälan
Om du är intresserad är du välkommen att anmäl dig till Ola Olefeldt så kontaktar vi dig för mer information och inbokning av församtal. Deltagandet är kostnadsfrittSista anmälan onsdagen den 1 mars 2023. 

 

Prokrastineringsgrupp – för dig som vill ha hjälp att sluta skjuta upp

Har du svårt att organisera dina studier eller tillhör du de som upprepat skjuter upp ditt pluggande? Då kanske Studenthälsans prokrastineringsgrupp kan vara något för dig.

Gruppen arbetar med stöd av varandra för att minska prokrastinering och få hjälp med att ändra sitt beteende. Vi träffas varje torsdag eftermiddag. Du kan vara med i gruppen under en hel termin, men antalet träffar är individuellt och utgår från ditt behov av medverkan i gruppen. Studenthälsan har fortlöpande intag till gruppen vilket innebär att du kan hamna i kö och börjar när det blir en plats ledig. Så först till kvarn! 

Det finns även en prokrastineringsgrupp på engelska. Information om den hittas på vår engelska webbsida.

Datum, tid och plats

 Torsdagar kl 15.30-17:00. På plats på Studentcentrum. Kursstart 26 januari kl 15:30.

Information och anmälan

Om du är intresserad är du välkommen att anmäla dig till Birgitta Håkansson-Stenbacka så kontaktar vi dig för mer information. Deltagandet är kostnadsfritt.

Filmad föreläsning: Sluta skjuta upp

Testa dina vanor

Gör Studenthälsans digitala tester för att få en bild av dina levnadsvanor. Hur mycket tränar du, dricker du för mycket, känner du dig stressad och hur mår du egentligen?

Stöd för dig som har blivit utsatt

Om du har blivit utsatt för trakasserier eller sexuella trakasserier kan du söka stöd genom "Öppen dörr". Du kan få stödsamtal under våra telefontider eller boka ett digitalt möte genom att skicka ett mail.

Stöd och rådgivning om trakasserier och sexuella trakasserier

opendoor@mau.se 040-665 70 43 Tisdag och torsdag klockan 15.00–15:30

Synpunkter på verksamheten

Synpunkter på verksamheten skickas till enhetschefen för Studenthälsan, Jessica Wastring.