Din datoridentitet krävs för att kunna använda olika tjänster. Multikortet fungerar som ett passerkort och du behöver det för att få tillträde till vissa av universitetets lokaler, kunna kopiera och skriva ut samt låna böcker på biblioteket. På denna sida får du veta hur du beställer datoridentitet och multikort.

Datoridentitet 

Din datoridentitet (studentkonto) använder du under hela din studietid för att logga in på datorer och webbverktyg. När du har en datoridentitet kan du skaffa ett wifi-konto för att komma åt det trådlösa nätverket Eduroam. Datoridentitet behövs även för att du ska kunna beställa ett multikort, för åtkomst till lokaler och utskrifter. 

Beställ din datoridentitet 

 • Det krävs att du är antagen eller registrerad på en kurs eller ett program.
 • Du behöver ha tillgång till det e-postkonto du använde för att söka till Malmö universitet via antagning.se.
 • Du som börjar vårterminen 2024 kan tidigast beställa din datoridentitet den 22 december.

Beställ din datoridentitet via IDService

Uppgradera din datoridentitet för åtkomst till Ladok

Du som student behöver uppgradera tillitsnivå på din datoridentitet för att kunna logga in i Ladok för studenter. Observera att det enbart är studenter med svenskt personnummer som måste uppgradera tillitsnivå.

Uppgradera tillitsnivå (manual)

Om du redan har en datoridentitet eller glömt ditt lösenord

Om du har en datoridentitet från Malmö universitet sedan tidigare så kan du inte hämta ut en ny. Däremot behöver du uppgradera tillitsnivå på datoridentiteten för att få fortsatt åtkomst till Ladok.

Om du har glömt ditt lösenord kan du återställa det via IDService.

Återställ lösenord

Om din datoridentitet är inaktiverad

Om du har skapat en datoridentitet sedan tidigare, och nu är antagen till nya kurser vid Malmö universitet, ska ditt konto återaktiveras automatiskt.

Det är studieadministrationen vid den institution du tillhör som kan hjälpa dig med återaktivering av din datoridentitet. IT-supporten kan hjälpa dig om du är osäker på varför ditt konto är inaktivt.

Multikort – din nyckel till universitetet

Med ett multikort och en personlig kod får du tillträde till universitets lokaler. Multikortet behövs även för att kunna kopiera, skriva ut och låna böcker på biblioteket.

Låna böcker på Biblioteket

Så beställer du ditt multikort

1. Logga in och beställ ditt kort

Du kan logga in på ids.mau.se för att beställa ett multikort. Du loggar in med din datoridentitet från Malmö universitet. Välj alternativ ”multikort” och följ stegen.

2. Ta reda på kortnummer och pinkod

På webbsidan ids.mau.se kan du också se vilket kortnummer och vilken pinkod du har. Välj alternativ ”Hantera ditt kort” och följ stegen.

Om du behöver hjälp vid beställning av multikortet

Vänd dig till IT-avdelningens support om det är något som du undrar över eller behöver hjälp med vid beställning av ditt multikort.

Kontakta IT-supporten

Leverans av multikortet

 • Multikortet är gratis och levereras till en valfri adress inom Sverige. Det tar cirka 5–14 dagar efter att du beställt ditt kort. Om du saknar svensk adress kan korten levereras till receptionen på Niagara.
 • Du kan se statusen för leveransen av ditt multikort på ids.mau.se.
 • Status ”Skickat från leverantör” betyder att kortet har tillverkats och skickats med post från kortleverantören till den adress eller utlämningsplats som du angav i din beställning.
 • Om Posten av någon anledning inte kan leverera till vald adress kommer kortet att skickas i retur till Malmö universitet. I så fall ska du få ett mejl med information om ny upphämtningsplats.
 • Har det gått mer än 21 dagar sedan du beställde ditt multikort och du fortfarande inte fått det levererat, går det bra att spärra kortet på ids.mau.se och sedan göra en ny beställning på ett multikort.

Om du tappar bort ditt multikort – spärra det

Om du förlorar ditt multikort gå till ids.mau.se. Under Multikort, välj Hantera ditt kort. Klicka på Spärra för aktuellt kort.

Tänk på att när du spärrat ditt multikort kommer följande funktioner att blockeras:

 • Bibliotekskortfunktion
 • Utskrift/kopieringsfunktion
 • Passerkortsfunktion

Upphittat multikort

Om du hittar ett multikort ska detta lämnas till en reception, husservice eller Helpdesken i Orkanenbiblioteket.

Regler för Multikort

 • Kortet är personligt och får inte lånas ut. Du ansvarar för kortets användning.
 • När du vistas i universitetets lokaler ska du kunna visa upp kortet för väktare som kontrollerar  byggnaderna. Detta gäller utanför kontorstid måndag–fredag, dygnet runt på lördagar, söndagar och helgdagar samt dygnet runt/alla dygn i låsta lokaler.
 • Kortet skall signeras före användning och i samband med det accepterar du ovanstående regler.
 • Multikortet gäller även som lånekort vid Malmö universitetsbibliotek. I samband med att du beställer multikortet förbinder du dig att följa bibliotekets regler.