Din datoridentitet krävs för att kunna använda en rad olika tjänster. Multikortet fungerar som ett passerkort och du behöver det för att få tillträde till vissa av universitets lokaler, för att kunna kopiera och skriva ut samt till att låna böcker på biblioteket.

Datoridentitet

Din datoridentitet använder du under hela din studietid för att logga in på datorer och webbverktyg. När du har en datoridentitet kan du skaffa ett wifi-konto för att komma åt det trådlösa nätverket Eduroam. Datoridentitet behövs även för att du ska kunna beställa ett multikort, för åtkomst till lokaler och utskrifter. 

Beställa datoridentitet 

  • Det krävs att du är registrerad eller antagen på en kurs eller ett program.
  • Du behöver ha tillgång till det e-postkonto du använde för att söka till Malmö universitet via antagning.se.

Beställ din datoridentitet via IDService

Multikort – din nyckel till universitetet

Med ett multikort och en personlig kod får du tillträde till universitets lokaler. Multikortet behövs även för att kunna kopiera, skriva ut och låna böcker på biblioteket.

Läs mer om hur du lånar böcker på bibliotekets sida

Så beställer du ditt multikort

1. Logga in och beställ ditt kort

Du kan logga in på ids.mau.se för att beställa ett multikort. Du loggar in med din datoridentitet från Malmö universitet. Välj alternativ ”multikort” och följ stegen.

2. Ta reda på kortnummer och pinkod

På webbsidan ids.mau.se kan du också se vilket kortnummer och vilken pinkod du har. Välj alternativ ”Hantera ditt kort” och följ stegen.

3. Multikortet skickas hem till dig

Multikortet är gratis och levereras till en valfri adress inom Sverige. Det tar cirka 5–14 dagar efter att du beställt ditt kort. Om du saknar svensk adress kan korten levereras till receptionen på Niagara.

Regler för Multikort

  • Kortet är personligt och får ej lånas ut. Du ansvarar för kortets användning.
  • När du vistas i universitetets lokaler ska du kunna visa upp kortet för väktare som kontrollerar  byggnaderna. Detta gäller utanför kontorstid mån-fre, dygnet runt lördagar, söndagar och helgdagar samt dygnet runt/alla dygn i låsta lokaler.
  • Kortet skall signeras före användning och i samband med det accepterar du ovanstående regler.
  • Multikortet gäller även som lånekort vid Malmö universitetsbibliotek. I samband med att du beställer multikortet förbinder du dig att följa bibliotekets regler.  

Om du tappar bort ditt multikort – spärra det

Om du förlorar ditt multikort gå till ids.mau.se. Under Multikort, välj Hantera ditt kort. Klicka på Spärra för aktuellt kort.

Tänk på att när du spärrat ditt multikort kommer följande funktioner att blockeras:

  • Bibliotekskortfunktion
  • Utskrift/kopieringsfunktion
  • Passerkortsfunktion

Upphittat multikort

Om du hittar ett multikort ska detta lämnas till reception eller helpdesk.