Sök fram schema i Kronox eller boka ett grupprum för att arbeta tillsammans med andra eller för att använda någon av universitetets datorer. På denna sida hittar du också tjänsten Mazemap, en karta som gör det lätt att hitta i universitetets lokaler.

Du som är ny student hittar information om utbildningsstart och schema i ditt välkomstmejl.

Hitta ditt schema i Kronox

Scheman publiceras fyra veckor innan kursstart i Kronox. Scheman kan komma att ändras under terminens gång så det är viktigt att du regelbundet uppdaterar det. 

Tänk på

När du söker schema för ett program får du upp alla årskurser. För att hitta rätt länk till ditt program, titta på siffran i slutet av schemalänken. Siffran ska vara samma som det år du började studera på programmet, till exempel 22h om du började studera på höstterminen 2022 och 22v för vårterminen 2022. Alla program är inte kopplade till ett schema, du kan då istället behöva söka på en kurskod. 

Ditt schema i app eller kalender 

Ladda ner Kronox-appen

 • Ladda ner Kronox-appen där du hittar dina appar.  
 • Appen finns för både Iphone och Android, på svenska och på engelska.

Schema via iCal till dator eller mobilen

 • Via iCal är det möjligt att få ditt schema direkt in i din kalender på datorn eller mobilen genom att ladda ner en fil.
 • Leta upp ditt schema och klicka på "Hämta iCal fil" så laddas schemat ner automatiskt.

Observera att om det görs schemaändringar så uppdateras inte det i din kalender. Undvik missförstånd genom att uppdatera iCal-filen med jämna mellanrum. 

Boka grupprum

Ett rum kan i de flesta fall bokas två dagar framåt och max fyra timmar totalt. På biblioteket kan du däremot boka ett rum för studier en vecka i förväg, men endast två timmar per dag. Bokningar görs via schema.mau.se eller KronoX-appen.

Boka via webben

 1. Gå till schema.mau.se och logga in med din datoridentitet
 2. Klicka på fliken ”Resursbokning”. Välj vilken byggnad du vill boka ett rum i.
 3. Bokningar i bibliotekets lokaler måste bekräftas, annars förfaller de. Du kan bekräfta din bokning 15 minuter före till 15 minuter efter din tid börjar, det gör du på schema.mau.se.

Boka grupprum via webben

Boka via appen Kronox

 1. Öppna Kronoxappen och logga in med din datoridentitet.
 2. Klicka på ”Resursbokning”. Välj vilken byggnad du vill boka ett grupprum i.
 3. Klicka på det rum du vill boka. Grönt betyder ledigt och rött betyder upptaget.
 4. Skriv en anteckning i rutan Information och klicka på ”Boka”.
 5. Bokningar i bibliotekets lokaler måste bekräftas, annars förfaller de. Du kan bekräfta din bokning 15 minuter före till 15 minuter efter din tid börjar, det gör du i Kronox-appen.

Utrustning i lärosalar och grupprum

Salarna är utrustade med HDMI-kabel. Har du inte en HDMI-ingång i din dator behöver du en adapter. 

Hitta rätt föreläsnings- eller datorsal 

I schemat står beteckningar för var du har din undervisning. Ofta är det en kombination med bokstäver och siffror. Här hittar du en förklaring för de olika byggnaderna. 

På universitetet finns gott om datorer som du som student kan använda. Du hittar datorer både i datorsalar, öppna ytor och i biblioteket. Se listning för respektive hus för att hitta studentdatorer.

Program och tjänster för datorer

Lärosalar

Lärosalarna i Niagara har beteckningar som börjar på NI, till exempel NIB0204 där NI står för Niagara, den tredje bokstaven står för vilken del av huset salen finns i, de två första siffrorna är våningsnummer och de två sista numret på salen.

Kontaktinformation till Niagara 

Datorsalar med PC

Datorsalar med Mac

Öppna ytor med datorer

 • Våning 5 vid A-hissen 
 • Våning 6 vid A-hissen och C-hissen  

Föreläsningssalar

Föreläsningssalarna i Orkanen har beteckningar som börjar med OR, till exempel OR:D222, där OR står för Orkanen, den tredje bokstaven för vilken del av huset salen finns i, den första siffran är våning och de två sista siffrorna är numret på salen.

Kontaktinformation till Orkanen

Datorsalar med PC

Öppna ytor med datorer

 • Våning 3 i korridor A och E
 • Våning 4 i korridor B, D, E

Datorer på biblioteket

Våning 5 på Orkanenbiblioteket

Föreläsningssalar

Föreläsningssalarna på Hälsa och samhälle har beteckningar som börjar på AS, till exempel AS:U407, där AS står för Hälsa och samhälle, den första siffran är våning och de två sista siffrorna är numret på salen.

Kontaktinformation till Hälsa och samhälle

Datorsalar 

Öppna ytor med datorer

 • Våning E i U-huset
 • Våning 4 i bibliotekets korridor
 • Våning 5 i U-huset

Datorer på biblioteket

 • Våning 3 och 4

Föreläsningssalar

Föreläsningssalar på Odontologiska fakulteten har beteckningar som börjar på KL, till exempel KL:3560, där KL står för huset, den första siffran är våning och de tre sista siffrorna är numret på salen.

Datorsal

KL:6411

Datorer i biblioteket

Våning 2 

Byggnaden Kranen

Föreläsningssalar

Kranen är tillgänglig för dig som studerar på Polisprogrammet. Lärosalarna i Kranen har beteckningar som börjar på KR. I schemat ser du vilken våning lärosalen ligger på. 

Tentamenssalar

De flesta tentor på Malmö universitet skrivs på Kranen. Observera att ingången för tentamen är mot busshållplatsen på Östra Varvsgatan 11 (ej på bilden ovan).

Kontaktinformation till Kranen

Felanmälan av lokaler och rum

I serviceportalen kan du anmäla allt som rör lokaler och rum, främst vid fel och brister i lokalerna. Det kan till exempel vara en trasig lampa, problem med ventilation eller värme, eller dörrar som har hängt sig. Du kan även felanmäla IT-utrustning.

Alla universitetets lokaler har också klistermärken med QR-koder som du kan använda för att felanmäla direkt från mobilen.

Felanmäl lokaler i Serviceportalen

Karta över våra byggnader

Universitetets verksamhet finns i flera byggnader på Universitetsholmen och vid Sjukhusområdet. Hitta rätt lokal genom att använda Mazemap. I Mazemap hittar du även var det finns vilorum och toaletter.