Sök fram schema för din kurs eller ditt program i Kronox, hitta terminstider eller boka ett grupprum för att arbeta tillsammans med andra eller för använda någon av universitetets datorer.

Du som är ny student hittar information om utbildningsstart och schema i ditt välkomstmejl.

Hitta ditt schema i Kronox

Scheman publiceras fyra veckor innan kursstart i Kronox. Scheman kan komma att ändras under terminens gång så det är viktigt att du regelbundet uppdaterar det. 

Tänk på att

När du söker upp schema för ett program får du upp flera årskurser. För att hitta rätt länk till ditt program, titta på siffran i slutet av schemalänken. Siffran ska vara samma som det år du började studera på programmet, till exempel 18h om du började studera på höstterminen 2018 och 18v för vårterminen 2018. Alla program är inte kopplade till ett schema, du kan då istället behöva söka på en kurskod. 

Ditt schema i app eller kalender 

Ladda ner Kronox-appen

 • Ladda ner Kronox-appen där du hittar dina appar.  
 • Appen finns för både Iphone och Android, på svenska och på engelska.

Schema via iCal till dator eller mobilen

 • Via iCal är det möjligt att få ditt schema direkt in i din kalender på datorn eller mobilen genom att ladda ner en fil.
 • Leta upp ditt schema och klicka på "Hämta iCal fil" så laddas schemat ner automatiskt. Observera att om det görs schemaändringar så uppdateras inte det i din kalender. Undvik missförstånd genom att uppdatera iCal-filen med jämna mellanrum. 

Boka grupprum

Ett rum kan i de flesta fall bokas två dagar framåt och max 4 timmar totalt. På biblioteket kan du däremot boka ett rum för studier en vecka i förväg, men endast två timmar per dag. Bokningar görs via schema.mau.se eller KronoX-appen, förutom bokningar på studentcentrum som bokas i receptionen.

Boka via webben

 1. Gå till schema.mau.se och logga in med din datoridentitet
 2. Klicka på fliken ”Resursbokning”. Välj vilken byggnad du vill boka ett rum i.
 3. Bekräfta din bokning, annars förfaller den. Du kan bekräfta din bokning 15 minuter före till 15 minuter efter din tid börjar, det gör du på schema.mau.se.

Boka grupprum via webben

Boka via appen Kronox

 1. Öppna Kronoxappen och logga in med din datoridentitet.
 2. Klicka på ”Resursbokning”. Välj vilken byggnad du vill boka ett grupprum i.
 3. Klicka på det rum du vill boka. Grönt betyder ledigt och rött betyder upptaget.
 4. Skriv en anteckning i rutan Information och klicka på ”Boka”.
 5. Bekräfta din bokning, annars förfaller den. Du kan bekräfta din bokning 15 minuter före till 15 minuter efter din tid börjar, det gör du i Kronox-appen.

Utrustning i lärosalar och grupprum

Salarna är utrustade med HDMI-kabel. Har du inte en HDMI-ingång i din dator behöver du en adapter. Om du inte har en egen adapter kan du låna en via Teknikutlåningen.

Terminstider

HT2022: 29 aug – 15 jan
VT2023: 16 jan – 4 jun
HT2023: 28 aug – 14 jan
VT2024: 15 jan – 2 juni

Observera att vissa utbildningar kan starta några dagar tidigare eller senare än datumen ovan. Titta därför alltid i schemat vilka terminsstider som gäller för just din utbildning. 

Hitta rätt föreläsnings- eller datorsal 

I schemat står beteckningar för var du har din undervisning. Ofta är det en kombination med bokstäver och siffror. Här hittar du en förklaring för de olika byggnaderna. 

På universitetet finns det flera datorer innehållande ett brett utbud av tjänster och program du som student kan använda. Du hittar datorer både i datorsalar, öppna ytor och i biblioteket. Se respektive hus för att hitta studentdatorer.

Lärosalar

Lärosalarna i Niagara har beteckningar som börjar på NI, till exempel NIB0204 där NI står för Niagara, den tredje bokstaven står för vilken del av huset salen finns i, de två första siffrorna är våningsnummer och de två sista numret på salen.

Kontaktinformation till Niagara 

Datorsalar med PC

Datorsalar med Mac

Öppna ytor med datorer

 • Våning 5 vid A-hissen 
 • Våning 6 vid A-hissen och C-hissen  

Föreläsningssalar

Föreläsningssalarna i Orkanen har beteckningar som börjar med OR, till exempel OR:D222, där OR står för Orkanen, den tredje bokstaven för vilken del av huset salen finns i, den första siffran är våning och de två sista siffrorna är numret på salen.

Kontaktinformation till Orkanen

Datorsalar med PC

Öppna ytor med datorer

 • Våning 3 i korridor A och E
 • Våning 4 i korridor B, D, E

Datorer på biblioteket

Våning 5 på Orkanenbiblioteket

Föreläsningssalar

Föreläsningssalarna i Gäddan har beteckningar som börjar på G8, till exempel G8:507, där G8 står för Gäddan, den första siffran är våning och de två sista siffrorna är numret på salen.

Kontaktinformation till Gäddan 

Datorsal

GA8:423

Datorsalar med två skärmar

Öppna ytor med datorer

 • Våning 4 utanför datorsalarna 
 • Våning 5 utanför föreläsningssalarna 

Föreläsningssalar

Föreläsningssalarna på Hälsa och samhälle har beteckningar som börjar på AS, till exempel AS:U407, där AS står för Hälsa och samhälle, den första siffran är våning och de två sista siffrorna är numret på salen.

Kontaktinformation till Hälsa och samhälle

Datorsalar 

Öppna ytor med datorer

 • Våning E i U-huset
 • Våning 4 i bibliotekets korridor
 • Våning 5 i U-huset

Datorer på biblioteket

 • Våning 3 och 4

Föreläsningssalar

Föreläsningssalar på Odontologiska fakulteten har beteckningar som börjar på KL, till exempel KL:3560, där KL står för huset, den första siffran är våning och de tre sista siffrorna är numret på salen.

Datorsal

KL:6411

Datorer i biblioteket

Våning 2 

Byggnaden Kranen

Föreläsningssalar

Kranen är tillgänglig för dig som studerar på Polisprogrammet. Lärosalarna i Kranen har beteckningar som börjar på KR. I schemat ser du vilken våning lärosalen ligger på. 

Tentamenssalar

De flesta tentor på Malmö universitet skrivs på Kranen. Observera att ingången för tentamen är mot busshållplatsen på Östra Varvsgatan 11 (ej på bilden ovan).

Kontaktinformation till Kranen

Kartor över våra byggnader

Universitetets verksamhet bedrivs i ett flertal byggnader på Universitetsholmen och vid Sjukhusområdet.