Vi använder cookies på vår webbplats. Genom att surfa vidare på denna webbplats accepterar du att cookies används.
- Malmö universitet
-
Studentwebben
-
Mina studier
- Mina studier
- Schema, grupprum och lokaler
- Tentamen
- Studieavbrott och studieuppehåll
-
Examen, examensarbete och att skriva uppsats
- Rättigheter och skyldigheter
- Stipendier
- Engagera dig
-
Stöd & service
-
Internationella möjligheter
- Jobb & praktik
-
Mina studier
- Bibliotek
- För medarbetare
- Studentwebben
- Internationella möjligheter
- Utbytestermin utomlands
- Tidslinje utbytesstudier
Tidslinje utbytesstudier
Tidslinje för
utbytesstudier
Före ansökan
Tänk på att vara ute i god tid. Beroende på vilket program du läser varierar terminerna då du kan ansöka om utbytesstudier. Se över din utbildningsplan för vad som gäller för just ditt program.

Information om ditt program
Din fakultet/institution håller informationsmöte rörande vart du kan åka och hur du ska gå tillväga. Tider för informationsmöten läggs ofta till i ditt schema och skickas ut i Canvas. Håll utkik!

Studieplatser att söka
Beroende på vilket program du läser finns det olika möjligheter till utbyte. Vilka lärosäten som finns tillgängliga för just dig hittar du mer information om här.

Go International Week
Samla på dig all information som du kan behöva inför din ansökan och ställ alla dina frågor till oss.

Läs om tidigare utbytesstudenters erfarenheter
Läs på om vad tidigare studenter tyckte om det lärosäte som du funderar på att söka till. I vår databas över partneruniversitet finns utvärderingar från tidigare utbytesstudenter.

Ansökan är öppen två gånger per år
När du ska ansöka beror på om du vill ansöka om utbytesstudier inom eller utanför Europa. Kolla här för all information.

Nominerad
Vad innebär det att vara nominerad? När du söker till någon av universitetets utbytesplatser ansöker du om att bli nominerad till utbytesstudier vid ett specifikt universitet. Först om/när du blivit nominerad skickar du med hjälp av en handläggare en officiell ansökan till partneruniversitet.

Nomineringsbesked
Beslut gällande din ansökan om utbytesstudier skickas till dig på mejl senast 15 dagar efter ansökningsdeadline. Studenter som tilldelas en plats till utbytesstudier kallas 'nominerad'. Detta innebär att Malmö universitet kommer att meddela värdlärosätet att du är vår utvalda student att ansöka dit.

Ansök till ditt värdlärosäte
Alla studenter som nomineras till utbytesstudier behöver göra en ansökan till sitt värdlärosäte. Du blir kontaktad när det är dags att påbörja din ansökan. Det är värdlärosätet som sedan beslutar om din antagning.

Lista över dina kurser
Learning agreement är listan över kurser som du önskar läsa vid ditt värdlärosäte. Detta dokument är för dig så att du kan känna dig trygg med ditt kursval.

Börja i tid
En del dokument som du behöver skicka till ditt värdlärosäte kan ta lite tid att samla ihop t.ex. intyg om studiefinansiering från CSN, eventuella vaccinationer m.m. Se vår checklista för mer information.

Träffa andra utbytesstudenter
Här får du information som underlättar dina förberedelser. Över en fika får du också prata med andra studenter som ska åka iväg, samt utbytesstudenter som just nu är på plats i Malmö.
På värdlärosätet

Håll dig uppdaterad
Vi rekommenderar att du registrerar dig på Utrikesdepartementets svensklista, ladda ner deras app ’UD Resklar’ och kolla uppdaterad information på den svenska ambassaden i ditt värdland.

Byter du kurser?
Om du gör ändringar i dina kurser vid värdlärosätet måste du uppdatera ditt learning agreement.
När du kommit hem

Få dina kurser tillgodoräknade
När du har kommit hem får du ditt betyg från ditt värdlärosäte. Du ska sedan tillgodoräkna dina kurser till din utbildning vid Malmö universitet.

Dela med dig av dina erfarenheter
Vad hade du velat veta innan du åkte iväg? Genom att fylla i vår utlandsstudierapport kan du dela med dig av viktiga lärdomar och erfarenheter till framtida utbytesstudenter.

Dela med dig av dina erfarenheter
Inspirera och hjälp kommande utbytesstudenter genom att berätta om ditt utbyte och din resa. Delta på informationsmöten och seminarium som t.ex. Go International Week och Kick-off. Du kan även bli en buddy för internationella studenter på Malmö universitet genom Buddy-programmet.