Här hittar du information om hur du skriver ut och skannar från olika enheter och hur du laddar ditt utskriftssaldo. För att skriva ut behöver du ett multikort samt ha laddat ditt konto för utskrift med pengar via utskriftsportalen.

Så skriver du ut från universitetets datorer

  1. Välj skrivaren eduPrint-MAU som finns installerad på alla universitetsdatorer.
  2. Logga in på valfri skrivare med ditt multikort alternativt användarnamn och lösenord
  3. Välj släpp utskriftsjobb för utskrift

Skriv ut från din egen enhet 

Mobility Print är vår tjänst för att skriva ut från din egen bärbara dator, surfplatta eller smartphone när du befinner dig på skolan. Du måste vara kopplad till universitetets wi-fi Eduroam. Logga in på utskriftsportalen och följ instruktionerna under menyvalet "Mobility print guide”. 

Om du upplever problem med att skriva ut från din egen enhet, så går det även bra att ladda upp dina dokument till utskriftssystemet under menyvalet “Webbutskrift” i utskriftsportalen.

Logga in på utskriftsportalen

Köpa utskrifter

Om du vill skriva ut eller kopiera måste du betala i förväg. Tjänsten PaperCut MF används för utskrifter. Du loggar in på utskriftsportalen där du kan ladda ditt konto med vald summa genom betalning med ditt kontokort. Välj "Add Credits" i menyn och följ guiden.

Priser och utskriftssaldo

Svartvitt per sida totalt

A4 enkelsidigt 0,50 kr/sida 0,50 kr
A4 dubbelsidigt 0,50 kr/sida 1,00 kr
A3 enkelsidigt 0,80 kr/sida 0,80 kr
A3 dubbelsidigt 0,80 kr/sida 1,60 kr

Färg

A4 enkelsidigt 0,80 kr/sida 0,80 kr
A4 dubbelsidigt 0,80 kr/sida 1,60 kr
A3 enkelsidigt 1,60 kr/sida 1,60 kr
A3 dubbelsidigt 1,60 kr/sida 3,20 kr

Observera att priserna endast gäller för studenter vid Malmö universitet. För övriga besökare, kontakta personalen i Helpdesk för mer information om priser.

Kontrollera saldo och utskriftshistorik

Du kontrollerar enkelt ditt saldo via utskriftsportalen där du också kan du se din utskriftshistorik.

Skanna till e-post, hemkatalog eller molntjänst

För att skanna kan du logga in på valfri skrivare med ditt multikort alternativt användarnamn och lösenord. Tryck sedan på “Scan”. Du väljer om du vill skanna direkt till din hemkatalog, e-post eller en molntjänst.

Detta gäller för inskannade filer

Kontrollera storleken på dina dokument

Om de skannade filerna inte kommer fram till din e-post kan det bero på att det skannade dokumentet är för stort. Det är tillåtet att skicka upp till 150 MB stora dokument.

Tänk också på att de vanligaste e-postleverantörerna (Gmail, Outlook med flera) har en begränsning på 150 MB. Kolla därför upp begränsningen för den e-postleverantör du använder.

Vid större skanningar rekommenderar vi att skanna till din hemkatalog.

Att skanna till e-post

Tänk på att avsändaren av mejlet är eduPrint@mau.se. Dubbelkolla därför så att ditt mejl inte hamnat i skräpposten. 

Att skanna till din hemkatalog

Som student har du en serverplats för säker lagring av dina filer. Du hittar din hemkatalog/serverplats under “M:” när du är inloggad med din datoridentitet på universitetets datorer.

För att skicka ditt skannade dokument till din hemkatalog väljer du “Scan to home folder” på skrivaren. Filens namn blir scan_to_Desktop_ddmmyy_nnnnnn.

Från privata enheter kan du nå din hemkatalog (M) via webbtjänsten access.mau.se.

Att skanna till en molntjänst

Du kan även skanna till Dropbox eller Google Drive, men då behöver du först koppla samman dina konton. Du hittar mer information om hur du går till väga i Utskriftsportalen.