Är du intresserad av att representera Malmö universitet på digitala plattformar där du interagerar med presumtiva studenter från hela världen? Läser du ett engelskspråkigt program? Då kan du passa perfekt som Unibuddy-volontär.

Vad är Unibuddy?

Unibuddy är en chatt-app som hjälper framtida studenter att ta kontakt med studenter på Malmö universitet som har liknande intressen. Många vill veta mer om livet som student i Malmö och få tips och inspiration av dig som har egen erfarenhet. Appen gör det enkelt för er att kommunicera med varandra.

Vem kan bli en Unibuddy?

Du som studerar vid ett av våra engelskspråkiga program. Du måste såklart känna dig bekväm med att chatta på engelska i en trevlig och hjälpsam ton med människor från hela världen. Dessutom ska du vara van att kommunicera via chatt och liknande appar på din mobil. Som Unibuddy kommer du att representera din utbildning och behöver därför ha en engagerad och positiv inställning till studierna.

 

Vad innebär det att vara en Unibuddy?

Utöver att svara på chattmeddelanden kan du också få synas i våra sociala kanaler, på våra webbplatser och andra plattformar, där du kan få kontakt med människor från olika bakgrunder och med olika intressen.

Detta är ett volontäruppdrag och du får inte betalt. Däremot kommer du att bjudas in till fika och andra sociala aktiviteter. Du får värdefulla erfarenheter av nätverkande som du kan sätta på din CV. Efter din tid som Unibuddy får du ett intyg.

Uppdraget beräknas ta i genomsnitt 1–2 timmar i veckan men kan variera något över tid.