Vi använder cookies på vår webbplats för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om kakor.
-
- Mina studier
- Mina studier
- Schema, grupprum och lokaler
- Tentamen
- Studieavbrott och studieuppehåll
-
- Examen, examensarbete och att skriva uppsats
- Examen, examensarbete och att skriva uppsats
- Ansök om examensbevis
- Examensarbete
- Så lyckas du med uppsatsen
- Rättigheter och skyldigheter
- Kränkningar och trakasserier
- Stipendier
På sidan -
- Stöd & service
- Stöd & service
-
- Skrivverkstaden och stöd i dina studier
- Skrivverkstaden och stöd i dina studier
- Hemtenta och skrivuppgifter
- Matematikverkstaden
- Registrering, intyg & administration
-
- Studenthälsan
- Studenthälsan
- Filmer och podd
- Studie- och karriärvägledning
-
- Pedagogiskt stöd vid funktionsnedsättning
- Pedagogiskt stöd vid funktionsnedsättning
- Bli stödperson
- Universitetskyrkan
På sidan -
- Internationella möjligheter
- Internationella möjligheter
- Praktik och VFU utomlands
-
- Uppsats utomlands
- Uppsats utomlands
- Minor field studies
-
- Erasmus+ stipendium
- Erasmus+ stipendium
- Erasmus+ stipendium för utbytesstudier
- Erasmus+ stipendium för praktik
- Certifikat internationella meriter
- Digitala internationella möjligheter
- Studentkonferenser och sommarkurser utomlands (på engelska)
- Kontaktpersoner för internationella möjligheter
På sidan -
- Jobb & praktik
- Jobb & praktik
-
- Innovation och entreprenörskap
- Innovation och entreprenörskap
- Leapfrogs
- Praktik och VFU
- Karriärvägledning
- Examen och alumnnätverket
På sidan
SI-ledare
Du kan ansöka om att bli SI-ledare och stötta en grupp gymnasieelever i deras studier eller ge stöd till studenter på vissa av universitetets kurser. Arbetet är avlönat och kräver att du kan arbeta varje vecka under terminen.
Uppdrag som SI-ledare
Om du gillar att utveckla andra och samtidigt träna på dina ledaregenskaper kan uppdraget som SI-ledare vara något för dig.
Uppdragen är betalda och du anställs som timanställd av universitetet. Du träffar eleverna eller studenterna en eller flera timmar i veckan. För att bli SI-ledare går du en utbildning och under tiden som du arbetar som SI-ledare får du stöd av metodhandledare, SI-koordinator och lärare.
Som SI-ledare har jag lärt mig att våga, vara kreativ samt att hitta olika sätt att förmedla ett gemensamt budskap till olika typer av människor.
Zahra Al-Mozawi, ingenjörstudent vid Malmö universitet och SI-ledare på Cybergymnasiet i Malmö.
SI-modellen
SI står för "Supplemental Instruction" eller samverkansinlärning och är en internationell metod utvecklad för att studenter ska lära sig av varandra. Malmö universitet samarbetar med bland annat Region Skåne, Lunds Tekniska Högskola och Teknikcollege Skåne för att sprida SI och använda metoden med syftet att öka intresset för högre utbildning och på sikt bidra till att säkra kompetensen inom yrkesområden med prognostiserad brist på arbetskraft.
Supplemental Instruction utvecklades 1973 vid University of Missouri i Kansas City för att öka studentgenomströmningen i ”svåra” kurser. SI som koncept har därefter fått stort genomslag och används vid fler än 1500 högskolor och universitet i ett trettiotal länder.
SI-ledare för gymnasieelever
Som SI-ledare hjälper du gymnasieelever att lyckas med utmanande kurser genom att jobba med lärandeaktiviteter i samråd med deras lärare. Du planerar och leder aktiviteterna som eleverna jobbar med under SI-passen. Mötena har fokus på studieteknik, begreppslekar och samtal om universitetsstudier. Du blir en mentor för gruppen och ett stöd till läraren.
Mer om SI-uppdrag på gymnasiet
I projektet ”Sänkta trösklar till högre utbildning genom SI” samverkar Malmö universitet med gymnasieskolor i flera olika kommuner i Skåne. Syftet är att fler elever ska inspireras till framtida universitetsstudier. Alla skolor ligger inom pendlingsavstånd från Malmö och projektet står för resan från Malmö till skolan. Projektet finansieras av Svenska ESF-rådet, Malmö universitet och Region Skåne.
Inför våren 2025 rekryterar vi SI-ledare till gymnasiekurserna Ma1, Ma2, Ma4, Ke1 och Fy1.
Kvalifikationer
Du ska vara student vid något av Malmö universitets program, ha godkänt i majoriteten av dina lästa kurser inom programmet, minst betyget E/G i den aktuella gymnasiekursen alternativt styrkta kunskaper i ämnet samt vara svensk medborgare eller ha arbetstillstånd. Vi söker dig som är flexibel, driven, gillar att utveckla andra, är bra på ledarskap, har goda ämneskunskaper och kan fungera som en god förebild för gymnasieelever.
Intresseanmälan
Skriv ett personligt brev med något om din bakgrund, vilket program och termin du går samt vilka ämnen du kan tänka dig att jobba med. Beskriv även dina styrkor och varför du vill jobba som SI-ledare. Rekrytering sker löpande.
Kontakta oss
Vill du veta mer eller skicka en intresseanmälan? Kontakta projektledare Anna Wirstedt.
SI-regional@mau.seSI-ledare på Malmö universitet
SI på universitetet finns på en del kurser på två av våra fakulteter, Lärande och samhälle och Teknik och samhälle. Under ett SI-pass samarbetar du som SI-ledare med studenter (SI-deltagare) och under ditt ledarskap fördjupar studenterna sina kunskaper och utvecklar strategier för problemlösning och en fungerande studieteknik.
Som SI-ledare på universitet får du träffa många nya människor och dessutom får du möjlighet att utveckla din egen roll som ledare och pedagog, något som kommer väl till pass i det stundande arbetslivet.