Är du intresserad av innovation och entreprenörskap och bär på en idé som du vill förverkliga? Få reda på vilket stöd du kan få av Malmö universitet.

Kan din idé bli till ett företag?

Drivhuset stöttar idésprutor, frilansare, företagare, eldsjälar och förändringsfantaster på utvecklingsresan. Hos Drivhuset får du kunskap och inspiration att driva idéer och organisationer framåt. Drivhuset erbjuder bland annat kostnadsfri rådgivning och en rad evenemang. 

Läs mer på Drivhusets webbplats

Innovationsmiljön Storm

Storm erbjuder dig som studerar på Malmö universitet ett öppet klimat och verktyg där du kan prova, utforska, inspireras och bygga nätverk. Storm utmanar och vägleder till nytänkande och ser till att människor möts. Storm anordnar regelbundet evenemang relaterade till innovation, kreativitet och samarbete som är öppna för dig som student.

Mer information på Storms webbplats

Leapfrog - utveckla din idé över sommaren

Trött på ditt vanliga sommarjobb? Har du en idé som du gått och tänkt på men inte haft tid och pengar för att utveckla den? Då kan Leapfrogstödet vara något för dig.

Leapfrogsstödet ges som ett stipendium på totalt 30 000 SEK fördelat över tre månader, 1 juni - 31 augusti. Stödet syftar till att göra det möjligt att arbeta på heltid med utvecklingen av din idé. Utöver det finansiella stödet erbjuds även affärsutveckling, workshops i bl.a. säljpitchning och ett värdefullt nätverk. 

Leapfrogs är ett initiativ från LU Innovation. Nästa ansökningsperiod drar igång i januari 2020.

Läs mer om ansökningsprocessen på Lunds universitet

Stipendium från Sten K Johnsons stiftelse

Sten K Johnsons stiftelse delar ut stipendier inom områden sin till exempel entreprenörskap, medicin, teknik och utbildning. Storleken på stipendierna är från cirka 15 000 kronor.

Stipendiet kan sökas för konkreta, noggrant definierade projekt med specificerad och tydlig projektplan, ett konkret formulerat mål, tidplan och budget. Ansökningarna bedöms utifrån kriterier såsom nytänkande, samhällsnytta och gränsöverskridande.

Läs mer om stipendiet och ansök