Få hjälp med att identifiera och kartlägga dina kompetenser, marknadsföra dig bättre, få tips på olika strategier för hur du kan söka jobb och hur du på bästa sätt kontaktar företag. Karriärservice hjälper dig även att vässa dina verktyg i jobbsökningsprocessen genom CV, personligt brev, LinkedIn, anställningsintervju och nätverkande.

Karriärworkshops, drop-in och event

Under hela terminen har du möjlighet att delta i karriärworkshops och evenemang där du lär dig knepen och lägger grunden för att hitta ditt drömjobb.

Karriärvägledning via telefon, Skype eller Zoom

På grund av pandemin erbjuder Karriärvägledningen på Studentcentrum vägledning via telefon, Skype eller Zoom. Våra workshops hålls online, håll dig uppdaterad på vår karriärportal Future Finder.

Individuellt samtal

Du kan träffa oss för att diskutera och bolla frågor som rör ditt framtida jobb och karriärutveckling. Det går också bra att boka ett samtal via Skype.

Mejla någon av kontaktpersonerna på Karriärservice för att boka ditt individuella vägledningssamtal. 

  • Få hjälp med karriärplanering; vad är det för karriär du vill ha och hur når du dit?
  • Tydliggör din kompetens; vilka kompetenser har du och vad behöver du fylla på.
  • Ansökningshandlingar; få hjälp med ditt CV/PB och LinkedIn profil.
  • Tips på hur du kontaktar arbetsgivare på ett bra sätt.
  • Tips på hur du praktiskt kan förbereda dig inför jobbintervjuer.

Innan du bokar tid med oss bör du ha deltagit på någon/några av våra workshops. 

Möjliga jobb- och karriärvägar efter dina studier

Under din studietid kan det uppstå en rad frågor om vilka jobb som kan passa dig efter avslutade studier. I vår utbildningskatalog finns alla universitetets program listade. På programsidan kan du hitta exempel på vilka möjliga yrken och karriärvägar som kan finnas för just din utbildning.

Genom att reflektera över de kurser du läst och den kunskap du fått med dig kan du lättare marknadsföra dig och din kompetens till en arbetsgivare.

Exempel från programmet för Fastighetsföretagande  

Mentorprogram för masterstudenter 

För dig som studerar ett tvåårigt engelskt masterprogram på helfart finns möjligheten att få en mentor som jobbar inom din framtida bransch. 

Om mentorprogrammet

I detta karriärinriktade mentorprogram kan studenter som läser tvååriga engelskspråkiga mastersprogram ansöka om att få en mentor. Mentorerna kommer från privata och offentliga arbetsgivare samt olika organisationer. Karriärservice vid Malmö universitet vill vi hjälpa våra studenter att minska klyftan mellan studentlivet och arbetslivet genom detta program. Vi definierar mentorskap som ett lärande partnerskap mellan två personer med olika erfarenhetsnivåer, där båda kan uppnå nytt lärande, nya insikter och personlig tillväxt.

Programledarna är certifierade för att använda en strukturerad metod för just mentorsprogram. Programmet börjar i oktober och avslutas med en ceremoni i maj.

Kontakt

För frågor kring mentorprogrammet, kontakta Karin Fälth