Få hjälp med att identifiera och kartlägga dina kompetenser, att marknadsföra dig bättre att komma på olika strategier för hur du kan söka jobb och hur du på bästa sätt kontaktar företag. Karriärservice hjälper dig även att vässa dina verktyg i jobbsökningsprocessen genom CV, personligt brev, LinkedIn, anställningsintervju och nätverkande.

Karriärworkshops, drop-in och event

Under hela terminen har du möjlighet att delta i olika karriärworkshops och olika event där du lär dig knepen och lägger grunden för att hitta ditt drömjobb.

Karriärvägledning via telefon, Skype eller Zoom

På grund av coronavirusets utbredning ersätter Karriärvägledningen på Studentcentrum fysiska möten med E-vägledning via telefon, Skype eller Zoom. Våra workshops kommer inte att ställas in, utan erbjuds istället online. Du som är anmäld till en workshop kommer att få länk mailad till dig, håll dig uppdaterad på vår karriärportal Future Finder.

Individuellt samtal

Du kan träffa oss för att diskutera och bolla olika frågor som rör ditt framtida jobb och karriärutveckling. Det går också bra att boka ett samtal via Skype.

Mejla någon av kontaktpersonerna på Karriärservice för att boka ditt individuella vägledningssamtal. 

  • Få hjälp med karriärplanering; vad är det för karriär du vill ha och hur når du dit?
  • Tydliggör din kompetens; vilka kompetenser har du och vad behöver du fylla på.
  • Ansökningshandlingar; få hjälp med ditt CV/PB och LinkedIn profil.
  • Tips på hur du kontaktar arbetsgivare på ett bra sätt.
  • Tips på hur du praktiskt kan förbereda dig inför jobbintervjuer.

Innan du bokar tid med oss bör du ha deltagit på någon/några av våra workshops. 

Möjliga jobb- och karriärvägar efter dina studier

Under din studietid kan det uppstå en rad frågor om vilka jobb som kan passa dig efter avslutade studier. I vår utbildningskatalog finns alla universitetets program listade. På programsidan kan du hitta exempel på vilka möjliga yrken och karriärvägar som kan finnas för just din utbildning.

Genom att reflektera över de kurser du läst och den kunskap du fått med dig kan du lättare marknadsföra dig och din kompetens till en arbetsgivare.

Exempel från programmet för Fastighetsföretagande  

Mentorprogram för masterstudenter 

För dig som studerar ett tvåårigt engelskt masterprogram på helfart finns möjligheten att få en mentor som jobbar inom din framtida bransch. 

Kontakt

För frågor kring mentorprogrammet, kontakta Karin Fälth

Bli mentor

Ta chansen att dela med dig av din kunskap och erfarenhet till en student på Malmö universitet. Det kan vara en mycket givande upplevelse som ger nya erfarenheter. Det är också en fin möjlighet att träna sitt ledarskap och färdigheter i kommunikation. I programmet ingår workshops med adepterna och övriga mentorer. 

Programledarna är certifierade för att använda en strukturerad metod för just mentorsprogram. Programmet börjar i oktober och avslutas med en ceremoni i maj.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse via vårt formulär